Home
Typography

030 Utrecht Maatschappij - Wat doet armoede met kinderen en jongeren? Deze vraag vormt een van de thema’s van de Armoedeweek 2017. Tussen 7 en 17 oktober 2017 staat Utrecht in het teken van de jaarlijkse ‘Week van de Armoede’. Dit jaar met als thema: Op naar een (kans)rijke toekomst, voor kinderen en jongeren met een kleine beurs.

Op het programma staan verschillende activiteiten – van een ronde tafelgesprek tot een theatervoorstelling over armoede. Doe mee, deel je ervaringen, dromen en kansen, ontdek de impact van een kleine beurs op het dagelijks leven, en kom tot nieuwe inzichten en perspectieven! Iedereen is welkom!

Achtergrondinformatie Week van de Armoede/Wereldarmoededag
In de landelijke Armoedeweek worden verschillende activiteiten georganiseerd om armoede een gezicht en stem te geven, en bespreekbaar te maken met ervaringsdeskundigen. De Armoedeweek duurt van 7 tot 17 oktober (Wereldarmoededag). De internationale Armoededag heeft dit jaar als motto: “Eindig armoede, en creëer een pad naar een vredevolle en inclusieve samenleving!”
De Verenigde Naties heeft zaterdag 17 oktober uitgeroepen tot Wereldarmoededag. Een dag om wereldwijd stil te staan bij armoede en de gevolgen hiervan voor mensen. “Wij kunnen als relatief rijk land niet stil zitten”, vindt staatssecretaris Jetta Klijnsma. “Op deze Wereldarmoededag staan bij mij alle Nederlanders op het netvlies die moeilijk rond kunnen komen, kinderen die niet mee kunnen doen en ouderen die zich eenzaam voelen – als gevolg van een krappe beurs.” 

De Utrechtse Armoedecoalitie die deze week in Utrecht organiseert heeft een samenleving voor ogen waarin iedereen mee kan doen en perspectief heeft. Een samenleving waarin je opkomt voor elkaar en samen leeft. Door als gemeenschap betrokken te zijn, mee te denken en aan oplossingen te werken, winnen we op alle fronten.

Aftrap Utrechtse Week van de Armoede: Maandag 9 oktober 2017
Inloop vanaf 17:00, einde programma 23:00 uur
Locatie: De Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht

Aanmelden kan via: 
utrechtindialoog.nl/op-naar-eenkansrijke-toekomst/.

Zie voor meer informatie: armoedecoalitie-utrecht.nl en ook op: utrechtindialoog.nl/week-van-de-armoede-2017

030 Utrecht Economie & Duurzaamheid - Met de herontwikkeling van het evenementencomplex richt Jaarbeurs de ogen op de toekomst.

Lees meer...

Foto: Joris Louwes (DW 2019)

030 Utrecht Duurzaamheid - Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus. De gezondheid van eenieder staat wat ons betreft altijd voorop.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Alpine, de Utrechtse marktleider in gehoorbescherming, bouwt zijn positie verder uit met de overname van het Franse Acoufun; een specialist in gehoorbescherming. Bovendien wordt de groep hiermee, middels exclusieve partnerships met Formula 1®, MotoGP™ en 24h du Mans®, wereldwijd leider in gehoorbescherming bij gemotoriseerde events.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan al die nieuwe regels die momenteel zijn ingevoerd voor de binnenstad van Utrecht. Het gaat ook allemaal niet vanzelf en dus moeten verkeersregelaars met de regelmaat van de klok ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij  – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben. Daarnaast hoeven rechtzoekenden geen contact op te nemen met het Juridisch Loket voor korting op de eigen bijdrage bij doorverwijzing naar een advocaat.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Lees meer...

Fotograaf Ben Houdijk

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Boekhandel Broese behoort tot de oudste en grootste boekhandels van Nederland. Veertig jaar lang vormde Broese een begrip op de hoek van de Oudegracht en de Stadhuisbrug. Maar het huurcontract met de gemeente Utrecht liep ten einde.

Lees meer...

030 Kunst & Cultuur - Het zijn spannende weken voor museum IJsselstein. Als de gemeenteraad niet akkoord gaat met een additionele subsidie moet het museum zijn deuren sluiten.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Het bestaat al een paar jaar, maar het wordt steeds drukker op de Utrechtse grachten. De grachten van de Domstad lenen zich perfect voor een relatief nieuw fenomeen: suppen. Op een grote, stabiele surfplank rechtop rond peddelen.

Lees meer...

030 Utrecht Lifestyle/Gezondheid - Op donderdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert ‘Utrecht in Dialoog’ een avond bij  Bosshardt Zuilen waar men met elkaar in gesprek gaat over ‘Lekker en gezond eten’.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt