Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

In het bijzijn van 350 gasten, waaronder ambassadeur en singer-songwriter Lucas Hamming en basketballer Jesper Jobse, heeft presentator Manuel Venderbos gisteravond bekendgemaakt dat Jacqueline Rosier de winnaar is van de Clubheld van het Jaar verkiezing. "De pupillen vragen me weleens of ik op de club woon,’’ aldus de 40-jarige Rosier. ,,Het gaat me zoals bij alle vrijwilligers om het wij-gevoel, maar ik doe het zeker niet alleen.’’

Over Clubheld van het Jaar
Nederland telt ruim 50.000 verenigingen en stichtingen, welke samen het grootste sociale netwerk van ons land vormen. Om de regionale cultuur- en sportclubs een podium te bieden en de vrijwilligers, die zich altijd inzetten voor de club, in het zonnetje te zetten is de Clubheld van het Jaar verkiezing in het leven geroepen. De verkiezing wordt georganiseerd door het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA. Dit is het vierde jaar dat de Clubheld van het Jaar verkiezing heeft plaatsgevonden.

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

14 augustus 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Advertentie

D Reizen

Center Parcs