Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle
Typography

030 Utrecht Gezondheid -  Op het station Utrecht Centraal komt van 20 tot 25 november een pop-up store met condooms die je ter plekke kunt passen. Dit is een initiatief van Soa Aids Nederland die probeert het condoom als voorbehoedsmiddel meer onder de aandacht te brengen.

De laatste jaren is er een duidelijk waarneembare stijgende tendens van personen die zich laten testen op SOA’s (seksueel overdraagbare aandoeningen). Bij 1 op de 5 personen wordt er ook daadwerkelijk een soa geconstateerd. Het gebruik van condooms neemt sterk af terwijl condooms toch het beste middel zijn om je tegen een soa te beschermen. Onder jongeren daalde het condoomgebruik van 80% in 2009 naar ca 55% in 2017. Bij volwassen mannen is dit aantal momenteel ca 50%, terwijl 4 op de 10 vrouwen geen condoom meer gebruiken bij bijvoorbeeld een one night stand. Veel mensen vinden een condoom maar lastig en meent men dat die nooit goed passen waardoor men maar niks gebruikt ter bescherming.  Soa Aids Nederland is zich hier terdege van bewust en opent om die reden deze tijdelijke pop-up-store.

In deze ongetwijfeld opvallende winkel wordt iedereen de mogelijkheid geboden om daadwerkelijk allerlei verschillende soorten en maten condooms ‘te passen’. Condoomadviseurs helpen de klant bij het maken van een keuze. Als je niet in de winkel wilt passen, maar toch alles van de soorten en maten van condooms wilt weten, dan kun je ook thuis passen. Voor een klein prijsje kun je een proefpakket kopen waarin allerlei verschillende soorten condooms zitten. Makkelijk dus als je niet naar de winkel wilt of durft te gaan.

Jos de Jong

Sport & Gezondheid/Hobby & Lifestyle

Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid

29 mei 2020

Categorieën Sport Vrije tijd Lifestyle Gezondheid op NLmagazine

Advertentie

D Reizen

Center Parcs