Politiek & Maatschappij
Typography

030Utrecht Maatschappij - Wanneer heb jij voor het laatst een anderstalige stadsgenoot gesproken? In Utrecht wonen Utrechters van heel veel verschillende nationaliteiten. Toch is het niet vanzelfsprekend dat zij elkaar ontmoeten. Mensen gaan veelal om met mensen met dezelfde achtergrond, opleiding en interesses en zitten daarmee in hun eigen bubbel. Taal Doet Meer wil dat doorbreken met een reeks ontmoetingsevenementen: ‘Utrechters praten met Utrechters’.

Op donderdag 31 oktober 2019 vindt het vierde evenement in deze estafette van ontmoetingen plaats. Deze keer zijn Taal Doet Meer en ICM opleidingen & trainingen een samenwerking aangegaan. Het thema is ‘Geluk’.
 
“When I was 5 years old, my mother always told me that happiness was the key to life. When I went to school, they asked me what I wanted to be when I grew up. I wrote down ‘happy’. They told me I didn’t understand the assignment, and I told them they didn’t understand life.” - John Lennon.

Geluk is universeel
Vaak wordt het gezocht in materiële zaken, maar dat is niet waar we ons geluk duurzaam uit halen. Over geluk zijn boekenkasten vol geschreven. Als we geluk in twee woorden samenvatten dan is dat: ‘andere mensen’. Tijdens deze vierde editie van Utrechters praten met Utrechters gaan we met elkaar in gesprek. Van mens tot mens, gewoon omdat we daar gelukkig van worden! Het evenement vindt plaats op donderdag 31 oktober 2019 van 17.00 uur tot 20.30 uur bij ICM opleidingen en trainingen in Utrecht. Het belooft een interactief, dynamisch en inspirerend evenement te worden. Lekker eten, verrassende ontmoetingen en uitwisseling van kennis en verhalen: dat zijn de hoofdingrediënten. In totaal gaan 35 Utrechtse deelnemers vanuit ICM opleidingen en trainingen en 35 anderstalige Utrechters met elkaar in gesprek. Zij bieden elkaar een frisse blik met hun achtergrond, expertise en invalshoek.
 
Over Utrechters praten met Utrechters
Het evenement ‘Utrechters praten met Utrechters’ is onderdeel van een beweging waarmee Taal Doet Meer Utrechters bewust wil maken van de rol die je als burger, buurman, collega of werkgever kunt hebben voor een anderstalige. Het laat zien hoe je met weinig inzet veel voor een ander kunt betekenen. Ontmoeting en taal zijn daarin belangrijk. Deze beweging stimuleert het contact tussen Utrechters met verschillende achtergronden. We organiseren twee keer per jaar een event als dit. ‘Utrechters praten met Utrechters’ geeft invulling aan waar Utrecht voor
staat: een inspirerende inclusieve stad waarin je je welkom voelt en iedereen mee kan doen.

Meer informatie
Wat: Ontmoetingsevenement Utrechters praten met Utrechters
Wanneer: donderdag 31 oktober 2019
Tijd: 17.00 – 20.30  uur
Waar: ICM opleidingen & trainingen, Joseph Haydnlaan 2a, 3533 AE Utrecht

030 Utrecht Economie & Duurzaamheid - Met de herontwikkeling van het evenementencomplex richt Jaarbeurs de ogen op de toekomst.

Lees meer...

Foto: Joris Louwes (DW 2019)

030 Utrecht Duurzaamheid - Het is ongekend wat er op dit moment in Nederland en in de rest van de wereld gebeurt. De organisatie van de Duurzame Week in Utrecht volgt de RIVM-maatregelen nauw en neemt deze zeer serieus. De gezondheid van eenieder staat wat ons betreft altijd voorop.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Alpine, de Utrechtse marktleider in gehoorbescherming, bouwt zijn positie verder uit met de overname van het Franse Acoufun; een specialist in gehoorbescherming. Bovendien wordt de groep hiermee, middels exclusieve partnerships met Formula 1®, MotoGP™ en 24h du Mans®, wereldwijd leider in gehoorbescherming bij gemotoriseerde events.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij & Politiek – Als voetganger is het even wennen aan al die nieuwe regels die momenteel zijn ingevoerd voor de binnenstad van Utrecht. Het gaat ook allemaal niet vanzelf en dus moeten verkeersregelaars met de regelmaat van de klok ingrijpen.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij  – Het Juridisch Loket verlaagt tijdelijk de belkosten voor 0900-8020 van € 0,25 naar € 0,10 per minuut voor mensen die een juridische vraag hebben. Daarnaast hoeven rechtzoekenden geen contact op te nemen met het Juridisch Loket voor korting op de eigen bijdrage bij doorverwijzing naar een advocaat.

Lees meer...

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Lees meer...

Fotograaf Ben Houdijk

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur - Boekhandel Broese behoort tot de oudste en grootste boekhandels van Nederland. Veertig jaar lang vormde Broese een begrip op de hoek van de Oudegracht en de Stadhuisbrug. Maar het huurcontract met de gemeente Utrecht liep ten einde.

Lees meer...

030 Kunst & Cultuur - Het zijn spannende weken voor museum IJsselstein. Als de gemeenteraad niet akkoord gaat met een additionele subsidie moet het museum zijn deuren sluiten.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Het bestaat al een paar jaar, maar het wordt steeds drukker op de Utrechtse grachten. De grachten van de Domstad lenen zich perfect voor een relatief nieuw fenomeen: suppen. Op een grote, stabiele surfplank rechtop rond peddelen.

Lees meer...

030 Utrecht Lifestyle/Gezondheid - Op donderdag 12 maart van 19.00 tot 21.00 uur organiseert ‘Utrecht in Dialoog’ een avond bij  Bosshardt Zuilen waar men met elkaar in gesprek gaat over ‘Lekker en gezond eten’.

Lees meer...

030 Utrecht Sport - Jacqueline Rosier van de Friese voetbalvereniging Drachtster Boys is gisteravond uitgeroepen tot Clubheld van het Jaar 2019. Twaalf provinciewinnaars kwamen gister samen in Utrecht voor de landelijk uitreiking. Een vierkoppige jury met onder meer oud-schaatser Erben Wennemars koos uiteindelijk unaniem voor de inzending uit Friesland. Volgens de jury is Rosier de drijvende kracht achter de voetbalvereniging. Daarnaast zet zij zich maatschappelijk in middels een samenwerking met het naburige AZC. De Friezin ontvangt naast de eervolle nationale titel 'Clubheld van het Jaar 2019' een groot feest voor de gehele club. De Clubheld van het Jaar verkiezing is een initiatief van het AD en de regiotitels (PZC, BN DeStem, Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad, de Gelderlander, de Stentor en Tubantia) in samenwerking met Rabobank, NOC*NSF, Kunstbende en LKCA.

Lees meer...

Drogisterij

Merchandise NL Magazine

Mediamarkt