Stan van den Bosch gaat ervoor: jongerenvertegenwoordiger Europese Zaken
Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Politiek Maatschappij – Bij veel jongeren kan de Europese Unie beter gaan leven, is de mening van Stan van den Bosch. En hij gooit zich in de strijd om de komende twee jaar gekozen te worden tot een van de twee jongerenvertegenwoordigers Europese Zaken. Hij moet daarvoor wel gekozen worden. Jongeren tot 29 jaar kunnen uiterlijk 27 mei hun stem geven.

Als jongerenvertegenwoordiger gaat hij het land door om de mening van jongeren op te halen over de EU. “Ik zal dan ook naar Europese topconferenties gaan om daar de ervaringen te delen met politici”, vertelt de 22-jarige bachelorstudent Global Sustainability Science aan de Universiteit Utrecht. “Daar spreek ik met leden van het Europese Parlement, maar ook het European Youth Forum. “De Europese Unie heeft meer slagkracht dan veel jongeren denken. Dat wil ik duidelijk maken. Maar ook andersom gaat de informatie en dat is minder bekend. Het lijkt complex en ver weg. Het is lastig om direct en specifiek te krijgen wat jongeren vinden. Daar is de jongerenvertegenwoordiger voor.”

Gastlessen

Vanuit de studie was Stan al bekend met Europa en was de interesse voor de politiek gewekt. Ook heeft hij al veel jongeren leren kennen en kunnen vertellen over zijn missie. Een onderdeel is bijvoorbeeld het geven van gastlessen naast het praten met jongeren zelf. “Daarnaast communiceer ik veel via Instagram, onder andere via directe berichten. Dat geeft ook veel input”, gaat hij verder. De jongerenvertegenwoordiger is twee jaar actief, waarbij in het andere jaar zijn of haar ‘collega’ opnieuw wordt verkozen.

Stem mee

De verkiezing is gestart op 20 mei – stemmen kan nog tot en met 27 mei via de speciale website. Daarvoor moet je jonger zijn dan 29 jaar en in Nederland wonen. Je kunt dan ook kennismaken met het European Youth Festival met veel activiteiten. Denk aan biechten met Europarlementariërs, kampvuursessies of meedenken over het Europa van morgen. Dat kan tot die tijd 24/7! Op de laatste dag wordt de winnaar van de stemming bekend gemaakt.

 

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

03 augustus 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen