Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Maatschappij/Gezondheid/Lifestyle - Dak- en thuislozen in opvangcentra worden in het hele land goed in de gaten gehouden door onder andere Het Leger des Heils.

Als medewerkers van opvangcentra ook maar enigszins het idee hebben dat een dak- of thuisloze mogelijkerwijze zou zijn kunnen besmet met het coronavirus, wordt direct de GGD ingeschakeld die vervolgens op zoek gaat naar mogelijkheden om een zieke ergens afgezonderd op te vangen.

 

In de stad Utrecht is dit al het geval. Burgemeester Jan van Zanen liet de gemeenteraad weten dat de gemeente reeds heeft gezorgd voor een speciaal pand voor met corona besmette dak- en thuislozen die aldaar worden opgevangen en van de noodzakelijke zorg worden voorzien. “Voor zover wij weten is er op dit moment geen sprake van coronabesmettingen onder dak- en thuislozen”, aldus een woordvoerster.

In overleg douchen, toiletteren, eten etc
In Utrecht is de dagopvang beperkt open voor alleen ‘noodzakelijke kortdurende zaken’. Maximaal 25 bezoekers mogen tegelijkertijd naar binnen voor onder meer het toilet, om te douchen, wat te eten en drinken en medische zorg. “Dat is een dilemma, omdat we daklozen overdag niet de hulp en begeleiding kunnen bieden zoals wij dat onder normale omstandigheden doen”, aldus de gemeentewoordvoerster. Utrecht en de gemeente Utrecht kennende, zal men er alles aan doen om hier een spoedige en adequate oplossing voor te vinden.

Mediamarkt

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

14 augustus 2020

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Greenchoice

Advertentie