Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Evenement- Of je nu in de IT-werkt of daarbuiten: in bijna ieder beroep is het belangrijk dat je ‘digitaal vaardig’ bent. ,,Spelenderwijs kinderen laten programmeren is daarom zowel leuk als zeer handig".

Het helpt om al op jonge leeftijd kennis te maken met IT. Ordina organiseert op zaterdag 9 november samen met stichting Devoxx4kids een Programmeer-evenement. Kinderen tussen de 9 en 14 jaar leren spelenderwijs programmeren onder begeleiding van Ordina-medewerkers in Nieuwegein.

Kinderen bezoeken dagelijks websites, spelen games en gebruiken apps. ,,In onze workshops kunnen ze zelf ervaren hoe deze gemaakt worden. Zo bouwen we tijdens de ‘Clash of robots’ een auto die met software bestuurd kan worden." De workshops zijn volledig afgestemd op de belevingswereld en leeftijd van de aanwezige kinderen.

Liefde voor IT
De enthousiaste softwareontwikkelaars delen graag de liefde voor hun vak en helpen kinderen IT ontdekken. Rogier van Apeldoorn is één van hen. Hij is Java Developer bij Ordina JTech & Android/IOS-ontwikkelaar. ,,Ik ben de maker van de bekroonde Klok Coach-app waarbij kinderen leren klokkijken. En help tijdens dit Devoxx4kids-event bij het bouwen van een racespel."

Het evenement wordt geleid door Koen Aerts. Naast Director Software Development is Aerts sinds 2017  voorzitter van Devoxx4kids. “Ordina werkt met plezier samen met Devoxx4kids. Het ultieme doel is om kinderen enthousiast te maken voor IT en zo de schaarste aan IT-talent te adresseren. We hopen een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van digitale vaardigheden die tegenwoordig in ieder beroep onmisbaar zijn.”

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

24 september 2021

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen