Reinier van Dehn overhandigt Master aan Jenneke Nijhof
Politiek & Maatschappij
Typography

030 Den Dolder Politiek Maatschappij -- De Prinses Máxima Manege in Den Dolder ontving drie Kiwanis clubs: Hilversum-Baarn, Laren en ’t Gooi. Ze hadden gehoord dat kinderen met een beperking uit vrijwel het hele Gooi daar geholpen worden met paardrijden. En dat er grote behoefte was aan een nieuw paard.

De Kiwanis clubs hebben met verschillende activiteiten geld bijeen gebracht en de Prinses Máxima Manege gevraagd een goed paard te zoeken voor kinderen met een beperking. Na een lange zoektocht is Master gevonden – een prachtige witgrijze schimmel die heel open en alert naar mensen toe is. Na uitgebreide keuring is Master goed bevonden. Mede dankzij de ondersteuning van Stichting Het Gehandicapte Kind kon tot aanschaf worden overgegaan.

Super blij met Master

Onder het genot van een kopje tomatensoep en broodjes gemaakt door de dagbesteding, vertelde Jenneke Nijhof, de bedrijfsleider van de manege, over de organisatie en bezieling van de Prinses Máxima Manege.
Dat was gelijk het moment van de officiële overhandiging van het paard aan de Prinses Máxima Manege. De Kiwanis clubleden brachten Master gezamenlijk naar de rijbak en daar werd hij officieel aan Jenneke Nijhof overhandigd door Reinier van Dehn van Kiwanis Club Hilversum-Baarn. Jenneke: “Wij zijn superblij met Master. Hij heeft precies de goed leeftijd en onze kinderen zullen hier nog minstens acht jaar veel plezier aan beleven. We kunnen weer even voort!”

"Een paard brengt deze kinderen waar ze zelf niet kunnen komen”

Bij de Prinses Máxima Manege rijden wekelijks 440 ruiters. Tweederde daarvan zijn ruiters met een verstandelijke of psychische beperking. Juist aan deze mensen geeft een paard rust, evenwicht en vooral zelfvertrouwen.
Goede paarden voor deze mensen zijn moeilijk te vinden: ze moeten rustig zijn in het hoofd, hun berijder heel goed aanvoelen en zich aan de verschillende berijders aanpassen.
Dat vraagt veel van de vierentwintig paarden die de manege rijk is. Het is zowel fysiek zwaar voor de paarden, als ook mentaal. Daarom mogen de paarden na acht jaar met pensioen. De manege ontvangt geen subsidies van de gemeente of de overheid. Voor de aanschaf van nieuwe paarden is ze geheel afhankelijk van giften en schenkingen.

 

Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

29 juni 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen