Winkeldiefstallen in Utrecht zijn gedaald
Politiek & Maatschappij
Typography

030 Utrecht Politiek Maatschappij – Het aantal winkeldiefstallen is in de provincie Utrecht de afgelopen 5 jaar met 8% gedaald. Ondanks de provinciale daling is het aantal aangiftes in de gemeente Lopik verdubbeld. Dit blijkt uit een analyse van beslist.nl, dat gegevens van de politie en de KVK combineerde.

In de afgelopen 5 jaar werden ruim 178.800 meldingen van winkeldiefstal gedaan, waarvan 13.704 in de provincie Utrecht. Zeven van de 26 Utrechtse gemeenten zitten boven het landelijke gemiddelde van 1,5 winkeldiefstallen per winkel over de afgelopen 5 jaar. In de gemeenten Utrecht (5,5 diefstallen per winkel), Nieuwegein (4) en Amersfoort (3,4) werd veel vaker winkeldiefstal gepleegd dan landelijk gemiddeld. Oudewater heeft het laagste aantal met 0,2 diefstallen per winkel.

Landelijk daalden winkeldiefstallen met 14%

Het aantal winkeldiefstallen daalde tussen 2017 en 2021 landelijk met 14%, waarbij het grootste deel van de provincies positieve cijfers laten zien. De daling in de provincie Utrecht ligt onder het landelijk gemiddelde.

In de provincie Flevoland is de daling het grootst. Hier is sprake van een kwart minder winkeldiefstallen dan in 2017. Ondanks de lockdowns kenden de provincies Overijssel en Gelderland een toename van het aantal winkeldiefstallen. Het aantal meldingen steeg hier met 1% in vergelijking tot 5 jaar geleden.Runners Date

Politiek & Maatschappij

Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek

29 juni 2022

Categorieën Politiek Maatschappij Wetenschap Techniek op NLmagazine

Razendsnel in huis

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen