LUNCHR is tweede geworden tijdens de competitie Student Company van het Jaar. Op de voorgrond dagvoorzitter Ingrid Jansen en jurylid Nienke Wouda. Foto: Eva Leget.
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Vier studenten van Hogeschool Utrecht zijn tweede geworden in de competitie Student Company van het Jaar 2021 in de categorie hbo. De studenten bemachtigden deze plek met hun bedrijf LUNCHR. Student Company van het Jaar is een landelijke prijs die jaarlijks door stichting Jong Ondernemen wordt uitgereikt aan de beste studentenbedrijven.

Het team van LUNCHR bedacht en ontwikkelde een herbruikbare lunchverpakking die duurzaamheid, gemak en stijl in één product samenbrengt. Met deze lunchverpakking stimuleert het studentenbedrijf het hergebruik van materialen en producten, en reiken ze een lunchverpakking aan met een stijlvolle en luxe uitstraling. "Complimenten voor deze studentondernemers. Het design en de branding van het product zien er prachtig uit. Het past helemaal in deze tijd waarin de focus steeds meer op duurzaamheid komt te liggen. Er zit heel veel potentie in voor de toekomst", aldus jurylid Nienke Wouda.

Naast de tweede plek won LUNCHR ook de Avanade Award voor het team met de beste branding en samenwerking.

De hbo-jury bestond uit Nienke Wouda (Avanade), Antony Jonkman (LXA Advocaten) en Gerard van den Broek (De Ondernemer).

Ondernemerschapsprogramma

Het afgelopen schooljaar deden ruim 4.000 studentondernemers uit het mbo en hbo mee aan het ondernemersprogramma Student Company van stichting Jong Ondernemen. Tijdens dit programma richten studenten in teamverband een startup op en runnen dit een schooljaar. Ze verdelen functies, bepalen hun doelgroep, brainstormen over hun product of dienst, schrijven een ondernemingsplan, vergaren startkapitaal en ze gaan ook écht verkopen. Een onderdeel van het programma is de competitie Student Company van het Jaar, hét hoogtepunt van het jaar ondernemen.

Dit jaar schreven zich bijna 100 teams in voor de competitie. Na een aantal online voorrondes werden er 12 companies, 6 in de categorie mbo en 6 in de categorie hbo, geselecteerd die mee mochten doen aan de online finale.

Beeld: LUNCHR is tweede geworden tijdens de competitie Student Company van het Jaar. Op de voorgrond dagvoorzitter Ingrid Jansen en jurylid Nienke Wouda. Foto: Eva Leget.

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

24 september 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto