Landelijk Ambassadeur 2021 Louise Babel met minister Ingrid van Engelshoven en MBO Raad-voorzitter Adnan Tekin. Foto: Ditismbo/Joep van Aert.
Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie — Demissionair minister Ingrid van Engelshoven kroonde maandagavond 17 mei studente Louise Babel van Grafisch Lyceum Utrecht tijdens het Ambassadeursgala 2021 tot Landelijk Ambassadeur 2021. Daarnaast reikte zij nog drie andere awards uit, onder meer voor het Onderwijsteam van het Jaar. 

Tijdens het online evenement werd coronaproof het mbo in de volle breedte gevierd – van studenten en docenten tot leerbedrijven. Meer dan duizend belangstellenden keken via een livestream mee naar de uitreiking van de prijzen.

Het Ambassadeursgala mbo is een jaarlijks evenement waarin het mbo in de volle breedte gevierd wordt. Het Ambassadeursgala wordt georganiseerd door het samenwerkingscollectief Dit is mbo (MBO Raad, de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) en het ministerie van OCW). De organisatie is in handen van de MBO Academie. Het gala, inmiddels een begrip in het mbo, verbindt iedereen die in het mbo werkt en leert door awards uit te reiken aan studenten, onderwijsteams en bedrijfsleven. Op het YouTube-kanaal van Dit is mbo staat een korte samenvatting van het event en de prijsuitreikingen.

Landelijk Ambassadeur 2021

Louise Babel van Grafisch Lyceum Utrecht mocht zich tijdens het Ambassadeursgala laten kronen tot nieuwe Landelijk Ambassadeur mbo en winnaar van de challenge Mbo’ers Pakken Aan waarin 42 mbo-studenten zijn uitgedaagd om hun vaardigheden in leiderschap, communicatie, oplossend denkvermogen, samenwerken en creativiteit te tonen. De Mediamanagement en marketing-student is het komende jaar lang hét boegbeeld van het mbo. Tijdens de finalepitch van Mbo’ers Pakken Aan gaf ze live een vlammend pleidooi over het mbo dat kansen biedt aan jongeren, het bedrijfsleven en de maatschappij.

Beste Onderwijsteam van het jaar: Aventus team MEI

De prijs voor het beste onderwijsteam van het jaar gaat naar Aventus MEI (metaal, elektro, installatietechniek). Alle genomineerde teams hebben dit jaar ondanks corona een geweldige prestatie geleverd. Het team van Aventus MEI stak er bovenuit. Het is een team dat in alles samenwerking uitademt en het werkveld en de student optimaal betrekt.

WorldSkills Netherlands Berg Award

De WorldSkills Netherlands Berg Award is uitgereikt aan het voltallige Skills Team Netherlands dat geselecteerd was voor EuroSkills. Deze prijs is normaliter voor de student die zich buitengewoon heeft ingespannen in aanloop naar en tijdens EuroSkills, de Europese kampioenschappen voor beroepen. Helaas konden zowel de Nederlandse als de Europese vakwedstrijden niet doorgaan door COVID-19. Daarom krijgt Skills Team Netherlands in zijn geheel de award die team captain Sander Damsma, Nederlands kampioen Sanitaire- en Verwarmingstechnicus, in ontvangst nam.

Ideas on Stage Publieksprijs: Zwolse8

Zwolse8 ontving na een publieksstemming de Ideas on Stage publieksprijs. Dit leerbedrijf was volgens het publiek het meest inspirerende leerbedrijf dat zich in 2021 heeft ingezet voor het opleiden van mbo-studenten in de beroepspraktijk. Zwolse8 sloeg deze coronaperiode twee vliegen in een klap: onderwijsmedewerkers werden snel getest en het stagetekort voor tweedejaars doktersassistenten werd volledig opgelost. Het publiek kon kiezen uit acht erkende leerbedrijven die stuk voor stuk kans hebben gezien tijdens de lastige coronaperiode mooie en creatieve oplossingen te vinden zodat studenten konden doorgaan met hun stage of leerbaan.

Foto: Landelijk Ambassadeur 2021 Louise Babel met minister Ingrid van Engelshoven en MBO Raad-voorzitter Adnan Tekin. Foto: Ditismbo/Joep van Aert.

 

 

 

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

03 augustus 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto