Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie - Deze week startte een nieuwe markt in het centrum van Leidsche Rijn. De markt vindt vanaf nu iedere donderdag van 09:00 tot 18:00 plaats op het Brusselplein. De markt voldoet aan een lang uitgesproken wens van bewoners van de wijk.

De nieuwe markt trapt af met negen marktondernemers die verschillende soorten eten verkopen en één aanbieder van bloemen en planten. Later dit jaar wordt besloten over de verdere invulling van de markt.

Wethouder Kees Diepeveen is enthousiast: “Met de opening van deze markt gaat een lang uitgesproken wens van de bewoners van Leidsche Rijn voor een markt in vervulling. De verwachting is dat de markt ook zal bijdragen aan de levendigheid van het centrum van Leidsche Rijn.”

Duurzaam en lokaal aanbod
Ruim 45 marktondernemers meldden zich aan voor een plekje op de nieuwe markt op het Brusselplein. De marktondernemers zijn door een selectiecommissie beoordeeld. Daarbij werd bijvoorbeeld gekeken naar de uitstraling van de kraam en of het aanbod lokaal of duurzaam is.

Voldoende ruimte voor afstand
Op de markt wordt gezorgd voor voldoende ruimte voor bezoekers en marktondernemers om anderhalve meter afstand te kunnen houden. Er zijn looproutes op de markt waarbij rekening wordt gehouden met de looproutes naar omliggende winkels, de horeca en hun terrassen, de bibliotheek en andere functies op het plein zoals de waterspeelplaats met zitjes. ​​​​​​​

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

14 juni 2021

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto