Economie & Duurzaamheid & Educatie
Typography

030 Utrecht Economie - Het vinden van geschikte kantoorruimte voor jouw onderneming kan behoorlijk lastig zijn. Of het nu gaat om een woning of kantoorruimte; op veel locaties is de huurmarkt ontzettend overspannen. Dat is niet zo verrassend, aangezien het werken op kantoor vele voordelen te bieden heeft.

Het schept een heldere werk-privébalans, je hebt collega’s om je heen en het leidt tot een hogere arbeidsproductiviteit. In dit artikel lees je daarom via welke wegen je het beste opzoek kunt gaan naar kantoorruimte.

  1. Schakel een bedrijfsmakelaar in

Een logische stap in jouw zoektocht naar kantoorruimte is het inschakelen van een bedrijfsmakelaar in de regio waarbinnen je opzoek bent. Een bedrijfsmakelaar weet immers precies waar hij naar moet zoeken, heeft de juiste connecties en neemt jou bovendien een hoop zoekwerk uit handen. De bedrijfsmakelaar geeft je een seintje zodra er kantoorruimte vrijkomt die aansluit op jouw wensen. Ook kun je doorgaans op de website van de betreffende bedrijfsmakelaar zelf het aanbod in de gaten houden.

 

  1. Richt je op het online aanbod

Het is sowieso een goede zet om het online aanbod zorgvuldig in de gaten te houden. Er zijn namelijk diverse websites waar een breed aanbod aan kantoorruimte te vinden is. Op websites zoals Flexas, Skepp, Huurbieding en Funda Business kunnen particuliere verhuurders eenvoudig hun kantoorruimte delen. Je vult op dergelijke websites zelf in waarnaar je opzoek bent en ontvangt een mailtje als er kantoorruimte beschikbaar is binnen jouw zoekkader. Ook zijn deze websites in trek voor advertenties van bedrijfsmakelaars en pandeigenaren. Dat maakt de websites dubbel zo interessant.

 

  1. Maak gebruik van je netwerk

Daarnaast is het verstandig om gebruik te maken van je persoonlijke netwerk. Deel eens een oproep via LinkedIn, stuur interessante contacten een persoonlijk berichtje en vraag je familie en vriendenkring om hulp. Voornamelijk als je kantoorruimte zoekt op een a-locatie, is deze methode bijzonder geschikt. Zo verloopt kantoorruimte huren in Utrecht en andere grote steden vaak via connecties (‘via-via’) en dikwijls niet via een bedrijfsmakelaar of online marketplace.

Economie & Duurzaamheid

Economie & Duurzaamheid

29 juni 2022

Categorie Economie & Duurzaamheid op NLMagazine

Gadgets

MobileMobile

One.com

Alles voor de auto

AutoAuto