Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Zeist Kunst & Cultuur - Museum Stichting Het Hernhutter Huis is in 2007 opgericht door de Broedergemeente en het Zeister Zendingsgenootschap. Ieder jaar organiseerde de stichting tentoonstellingen op wisselende locaties.

De wens was om, op een eigen locatie in Zeist, een eigen museum te beginnen met een permanente tentoonstelling over de geschiedenis van de Broedergemeente en het zendingswerk.

In 2018 is deze droom uitgekomen. Het museum is gevestigd in Zeist en heeft de beschikking over een ruime benedenverdieping. In de tuinzaal informeert een vaste tentoonstelling de bezoekers over de geschiedenis van de Hernhutters, hun vestiging in Zeist, en het zendingswerk. Twee kamers en suite bieden ruimte voor wisseltentoonstellingen.

De missie van Het Hernhutter Huis is de religieuze inspiratie en het daarmee verbonden materiële en immateriële erfgoed van de Broedergemeente te ontsluiten, te documenteren en inzichtelijk te maken omdat zij verbindt en inspireert tot leven in vrijheid, vrede en vertrouwen.

Bekijk voor een compleet beeld van het museum de mini-docu op MuseumTV! Deze video is mogelijk gemaakt dankzij het Prins Bernhard Cultuurfonds, KF Heinfonds en Provincie Utrecht.

Adres: Lageweg 27 3703CA Zeist

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets