Cultuur & Uitgaan
Typography

 030 Utrecht Cultuur-Na een lange lockdown komen De Komijnen op donderdag 3 september weer terug op het nazomerterras van muziekpodium dB’s. ,,We hebben er zin in!"

Van absurde performances, onnavolgbare muziek tot bizarre optredens. De Komijnen vindt normaal gesproken plaats op de derde donderdag van de maand in de werfkelder van de Kargadoor. Maar op verzoek van dB's verzorgen ze deze week een zomerspecial op hun terras. ,,We gaan buitenspelen op donderdagavond 3 september. Een coronaproof muzikaal experiment", aldus organisator Danibal. 

Diversiteit
De namen van de acts zeggen voldoende: Burgerservice, 7090, Staatseinde, Rowan Lee Hartsuiker en Radio Prima. Een handvol creatieve optredens staan op het programma. De Komijnen bieden een open podium aan allerlei talenten. ,,Het komische duo Radio Prima loodst ons door een show met doedelzak, we horen Mongoolse keelzang van Rowan Hartsuiker en buitenaardse klanken van Staatseinde. Collectief 7090 presenteert een muzikale afluistersessie en tot slot horen we de lo-fi charme van Burgerservice. Alleen bij ons zie dat op één podium." Het belooft een avond vol creativiteit en diversiteit te worden. 

Coronawijzigingen
De show is buiten op het terras van dB's. Artiesten treden op in de muziektent en op het grasveld naast het pand bevinden zich verschillende zitjes op ruime afstand van elkaar. ,,Zo ruim zelfs dat je lekker biertjes kan drinken zonder dat je last hoeft te hebben van de optredens!", lacht de organisator. Hij heeft duidelijk met alles rekening gehouden. ,,Naast de lekkerste biertjes hebben we ook parasols voor als het gaat regenen!"

Staatseinde
Op de foto staan de leden van Staatseinde. Drie buitenaardse muzikanten die bekendstaan om hun diverse shows vol elektronische vibes uit het verleden en de toekomst. De band heeft opgetreden op verschillende plaatsen in Europa. ,,Het Zweedse festival Kalabalik på Tyrolen, Zwarte Cross, Valkhof festival, Gentse Feesten en Urban Spree-club in Berlijn. "

Wil je er donderdag bij zijn? Kijk voor meer informatie op dekomijnen.nl/

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets