Cultuur & Uitgaan
Typography

Capella de la Torre brengt muzikaal portret van Leonardo da Vinci

030Utrecht Kunst/Cultuur - Capella de la Torre viert het vijfhonderdste sterfjaar van Leonardo da Vinci met een concerttournee. Het ensemble laat zaterdag 23 november in de Utrechtse Pieterskerk horen hoe de muzikale leefomgeving van deze uomo universale heeft geklonken. Op het programma staan composities van Da Vinci’s tijdgenoten, maar ook een muzikaal raadsel van zijn eigen hand.
 
Schalmeispeelster Katharina Bäuml en haar alte capella-ensemble Capella de la Torre creëren een uniek klanklandschap met Da Vinci’s eigen raadsellied Amore sola mi fa remirare en vrolijke meerstemmige composities die in zijn tijd populair waren aan de Italiaanse vorstenhoven. Ook werken van Josquin Desprez en Marchetto Cara dragen bij aan dit feestje ter ere van de illustere alleskunner.

Capella de la Torre
Capella de la Torre is een van de meest toonaangevende blazersensembles van dit moment. Het ensemble van Katharina Bäuml was artist in residence tijdens het Festival Oude Muziek in 2017.
 
Dit concert maakt deel uit van het Seizoen Oude Muziek. In het Seizoen Oude Muziek presenteren de makers van het Festival Oude Muziek de mooiste muziek uit de middeleeuwen, renaissance en barok, uitgevoerd door topmusici op bijzondere locaties in Nederland en België.

Concerten
wo 20 nov, 20.15 / Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven
do 21 nov, 20.30 / Zwolle, Grote Kerk
vr 22 nov, 20.30 / Rotterdam, Laurenskerk
za 23 nov, 20.00 / Utrecht, Pieterskerk
zo 24 nov, 20.00 / Amsterdam, De Waalse Kerk
    Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets