Cultuur & Uitgaan
Typography

030Utrecht Kunst/Cultuur - Vanaf donderdag 15 augustus kunnen bezoekers van Pop-up Museum Oud Amelisweerd iedere week aansluiten bij een van de gratis instaprondleidingen. De groep wordt door een enthousiaste gids meegenomen langs de verschillende vertrekken in de tentoonstelling Utrechtse Wonderkamers: door de tijd. In de tentoonstelling zijn unieke objecten uit de depots van de Utrechtse kasteelmusea – die normaal gesproken niet te zien zijn voor het publiek – samen met moderne kunst en design te zien tussen de fraaie 18e en 19e-eeuwse behangsels die de muren van het landhuis sieren.

Instaprondleidingen
Bezoekers van het museum kunnen vanaf 15 augustus iedere donderdag om 12.30 uur aansluiten bij de rondleiding. Deelname is gratis op vertoon van het entreeticket voor het museum. Om teleurstelling te voorkomen wordt geadviseerd vooraf te reserveren via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Utrechtse wonderkamers
De tentoonstelling Utrechtse Wonderkamers: door de tijd, maar ook het bijzondere interieur van het landhuis spreekt tot de verbeelding. De vertrekken op de bel-etage zijn op eclectische wijze ingericht met bijzondere objecten uit de collecties van de Utrechtse kasteelmusea Museum Huis Doorn, Kasteel de Haar, Slot Zuylen en Kasteel Amerongen. De objecten uit de collecties van de kasteelmusea gaan de dialoog aan met het historische behang, maar ook met hedendaagse kunst en design. Op de eerste verdieping van het gebouw kunnen verschillende kunstobjecten en –installaties bewonderd worden, waaronder werk van Lizan Freijssen, Studio Carolijn Slottje, Darwin, Sinke & Van Tongeren en Stephan Vanfleteren.

Aanvullende informatie
Instaprondleidingen: iedere donderdag, 12.30 uur
Deelname: gratis
Maximaal 10 deelnemers. Vol is vol
Vooraf aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Toegangsprijzen museum: volwassenen: € 5,-, kinderen t/m 12 jaar: gratis, kinderen 13 t/m 17 jaar: € 2,50. Museumkaart geldig
www.popupmoa.nl
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Pop-up Museum Oud Amelisweerd, Koningslaan 9, 3981 HD Bunnik

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets