Cultuur & Uitgaan
Typography

Filthy Felons, Sured, Ziggy Splynt en Nowhere Near in de finale in TivoliVredenburg

Finalisten van Utrecht
Popprijs 2016: Filthy Felons, Nowhere Near, Sured, Ziggy Splynt. Foto door Sabrina Baakman

030 Utrecht Cultuur -  Filthy Felons, Sured, Ziggy Splynt en Nowhere Near zijn de vier finalisten van de bandcompetitie Utrecht Popprijs 2016.

De finalisten strijden op 22 december 2016 in muziekpodium TivoliVredenburg om de titel Winnaar van de Utrecht Popprijs 2016. Na een bloedstollende halve finale in het Utrechtse Conservatorium afgelopen zaterdag 21 oktober werden deze vier veelbelovende muziekacts door een vakjury gekozen. De Utrecht Popprijs is de grootste muziekcompetitie van de provincie Utrecht en organiseert dit jaar alweer haar tiende editie. 

De finalisten
Van hardcore tot singersongwriter: deze editie van de Utrecht Popprijs floreert in haar diversiteit. Alle finalisten representeren bandcompetities die eerder dit jaar zijn georganiseerd in de provincie Utrecht. Filthy Felons is een punkrock/hardcore-formatie uit Utrecht. Ze serveren een rauwe combinatie van snoeiharde riffs, strakke drums, bas en venijnige vocalen. Dit zorgt niet zelden voor crowdsurfers en moshpits. Ziggy Splynt is een alternatieve-rockband die bekend staat om de melodieuze en zware gitaarriffs en het unieke stemgeluid van zanger Bart Huskens. Singer-songwriter Sured maakt optimistische nummers die stuk voor stuk een boodschap met zich meedragen. De laatste finalist is Nowhere Near. Deze indiepopband maakt nummers met een twist. Ieder liedje klinkt weer anders, maar bovenal altijd heerlijk catchy.

De Utrecht Popprijs
De Utrecht Popprijs (UPP) is de grootste bandwedstrijd van de provincie Utrecht en fungeert voor opkomende Utrechtse muzikanten als een springplank naar het landelijke popcircuit. Sinds de eerste editie in 2006 heeft de Utrecht Popprijs al voor vele muzikanten als springplank gediend, zoals voor The Brahms (2015), La Corneille (2012) en Rachel Louise (2011). Dit jaar viert de bandcompetitie haar tienjarige jubileum met een finale op 22 december 2016 in het grootste muziekpodium van Nederland: TivoliVredenburg.

De Utrecht Popprijs schenkt veel aandacht aan de ontwikkeling van muzikanten. Zo krijgen de vier finalisten intensieve muziekinhoudelijke begeleiding. Dit doet de bandcompetitie door bands te koppelen aan gerenommeerde muzikanten die de bands coachen. Naast deze coaching organiseert Utrecht Popprijs ook een dag waarop mensen uit de zakelijke hoek van de muziekwereld een presentatie geven. Tot slot krijgen de finalisten ook uitgebreide juryrapporten mee van juryleden die hun sporen ruimschoots verdiend hebben in de muziek.

 

Waar:

Tivoli Vredenburg, Utrecht

Wanneer:

22 december 2016

Entree:

7,50 euro (excl. servicekosten)

Finalisten:

Sured, Filthy Felons, Nowhere Near, Ziggy Splynt

Meer info

www.utrechtpopprijs.nl

 

Cultuur & Uitgaan

Cultuur Uitgaan Media

Categorieën Cultuur & Uitgaan en Entertainment Media op NLMagazine

Advertentie

Heineken

Vliegtickets