Cultuur & Uitgaan
Typography

030 Utrecht Cultuur - Vrijdag 30 oktober is alweer het laatste MOA-café van een succesvol eerste seizoen. Als klap op de vuurpijl ontvangt MOA | Museum Oud Amelisweerd twee zeer speciale gasten: kunstenaar Armando (Amsterdam 1929) en fotograaf Erwin Olaf (Hilversum 1959).

Armando’s meest recente werken zijn momenteel bij MOA te zien in de tentoonstelling ‘Vruchten van het voorjaar’, de oogst van Armando’s voortdurende scheppingsdrift. Deze werken kenmerken zich door een bijzondere combinatie van continuïteit en vernieuwingsdrang. De expositie is begin oktober feestelijk geopend en wordt zeer enthousiast ontvangen.

In de Hamiltons Gallery in Londen is t/m 14 november de fotoserie ‘Skin Deep’ van Erwin Olaf te zien. Voor deze serie fotografeerde Olaf de historische interieurs van landhuis Oud Amelisweerd vóór de restauratie. Vervolgens gebruikte hij deze foto’s als print op de muren in zijn studio, waardoor zijn modellen in deze omgeving lijken te poseren. Erwin Olaf is vaker geïnspireerd door Oud Amelisweerd. In 1991 maakte hij er samen met Frans Franciscus de korte speelfilm Tadzio. Het naast elkaar plaatsen van een reële historische omgeving tegenover de hedendaagse onnatuurlijke omgeving van een fotostudio is een essentieel onderdeel in Olafs oeuvre.

MOA-CAFÉ met ARMANDO & ERWIN OLAF
vrijdag 30 oktober van 16.30 tot 18 uur
toegang: € 12,50 / Museumkaart €7,50
(incl. museumentree en welkomstdrankje, excl. diner)
na afloop mogelijkheid tot aanschuifdiner bij de Veldkeuken
reserveren wenselijk: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. o.v.v. MOA-café
(max. 50 personen, dus wees er snel bij want vol=vol)
reserveren & info aanschuifdiner: de Veldkeuken, T 030 890 54 67

Cultuur & Uitgaan & Reizen

Advertentie

Vliegtickets