Beweging is een onderdeel van gezond leven

030 Utrecht Lifestyle Gezondheid — Gezondheid is meer dan alleen een gebrek aan pijn en ongemak. Gezond zijn heeft te maken met je zowel fysiek, mentaal als emotioneel goed voelen. Van voldoende lichaamsbeweging hebben tot het kunnen omgaan met tegenslag. Op 9 mei kun je terecht bij de inloopavond Gezondheid in Eigen Handen.

Lees meer...

030 Utrecht -‘Mi nutro di ciò che amo’ naleven, dát is belangrijk. Fotograaf Monika van Miltenburg volgt gedreven het motto van haar overleden vriendin. ,,Dit betekent jezelf voeden met waar je van houdt. Dus ik volg mijn passie en creëer mooi beeldmateriaal”.  

Lees meer...

030 Regio Economie Duurzaamheid Educatie – De kop is een quote van Jaco van Wezel, Weeronline. De aanleiding is dat KNMI voor donderdag code geel afgeeft voor onweersbuien. Regen- en onweersbuien op komst. Goed nieuws zou je zeggen na enkele weken van betrekkelijke droogte, maar dat valt in de praktijk tegen. Er kan lokale wateroverlast ontstaan en de droogte wordt er vaak nauwelijks mee verholpen.

Lees meer...

030 Utrecht Economie - Het vinden van geschikte kantoorruimte voor jouw onderneming kan behoorlijk lastig zijn. Of het nu gaat om een woning of kantoorruimte; op veel locaties is de huurmarkt ontzettend overspannen. Dat is niet zo verrassend, aangezien het werken op kantoor vele voordelen te bieden heeft.

Lees meer...

030 Utrecht Economie Duurzaamheid Educatie -- Afgelopen vrijdagavond vond de prijsuitreiking plaats van de Nederlandse kampioenschappen voor beroepen in de Jaarbeurs. Utrechtse studenten namen hierbij de nodige prijzen mee naar huis.

Lees meer...

030 Woerden Politiek Maatschappij -- Het ANWB Kinderfietsenplan start deze maand inzamelacties in de provincie Utrecht. De ANWB krijgt van samenwerkende organisaties dit jaar meer verzoeken voor fietsen.

Lees meer...

030 Utrecht Politiek Maatschappij -- Boeren houden op 30 mei 2022 hun koeien binnen om te protesteren tegen het stikstofbeleid. Als gevolg van verschillende rechtszaken dreigt de koe niet meer zonder extra vergunning de wei in mogen, iets wat praktisch en juridisch onhaalbaar is. Met de actie #30MeiKoeUitDeWei roepen LTO Nederland en Team Agro NL de overheid op om deze absurde uitkomst van de stikstofcrisis te voorkomen.

“Nederland bevindt zich in een juridisch moeras, waar we drie jaar na de stikstofuitspraak van de Raad van State nog steeds niet uit zijn. Boeren, burgers en politici willen de koe allemaal graag in de wei houden. Het is bovendien beter voor de bodem en de natuur,” zegt Sjaak van der Tak, voorzitter LTO Nederland. “Het zou absurd zijn als het stikstofbeleid de koe uit de wei jaagt. Met deze actie roepen we de overheid op om haar werk goed te doen, zodat er nooit een vergunningsplicht voor de koe in de wei komt.”

Koe hoort in de  wei

“De koe in de wei hoort bij Nederland, 84% van de melkveehouders doet aan weidegang. Dat is elk jaar anders: afhankelijk van het weer, hoe goed het gras groeit, het afwisselen van gewassen en het ruilen van grond met anderen. Als dit soort rechtszaken doorgaan en de overheid niet in de bres staat dan verdwijnt dat iconische beeld. We kunnen toch niet elk jaar een vergunning aanvragen, nog los van het feit dat de vergunningverlening nog steeds muurvast zit? Op 30 mei laten we daarom zien wat het gevolg van dit stikstofbeleid is door de koeien binnen te houden,” zegt Jaap Lodders, voorzitter van Team Agro NL.

Weidegang beter voor natuur

Sinds de Raad van State op 29 mei 2019 een einde maakte aan het PAS verkeren duizenden boeren in grote onzekerheid over de toekomst van hun bedrijf. Investeringen in verduurzaming vielen stil, en juridische discussies over volstrekt normale onderdelen van het boerenbedrijf, zoals weidegang, zorgen voor grote spanning.

Gelukkig bevestigden de commissie Remkes, het ministerie van LNV én de provincies al twee jaar geleden dat beweiden vergunningsvrij is en blijft. Dat weerhield MOB echter niet van talloze juridische procedures, met als gevolg bijvoorbeeld de uitspraak van de Rechtbank Overijssel van enkele weken geleden: de provincie mag het beweiden niet meer zomaar toestaan. De rechtszaken zorgen voor verlammende onzekerheid in de sector, terwijl de overheid slechts hoopgevende woorden biedt en de rechtszekerheid die Nederlanders verdienen uitblijft.

30 mei, koe uit de wei actie

Op 30 mei, 3 jaar en 1 dag na de stikstofuitspraak, vragen boeren daarom aandacht voor de absurde situatie die de koe uit de wei dreigt te verjagen. De maandag na het Hemelvaartsweekend, waarin Nederlanders traditiegetrouw het platteland in trekken en van de koe in de wei genieten, houden melkveehouders hun koeien binnen.

Boeren delen op social media met #30MeiKoeUitDeWei foto’s van hun weides met én zonder koeien. LTO Nederland en Team Agro NL bundelen de ‘mooiste’ beelden en delen deze met Minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof), Henk Staghouwer (Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit) en de Tweede Kamer.

Foto: Leon Ephraïm via Unsplash.

 

030 Utrecht Politiek Maatschappij – In Utrecht is het aantal gevallen van cybercriminaliteit in het eerste kwartaal van 2022 met ruim 14% toegenomen ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dit is opmerkelijk, omdat het aantal gevallen van cybercriminaliteit landelijk gezien juist met 14,8% daalt. 

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur Uitgaan – Afgelopen donderdag werd in het Griftpark de aftrap gegeven aan Festival TREK. Bij het grootste foodfestival van Nederland kunnen Bourgondiërs uit de omgeving genieten van de mooiste foodtrucks met het lekkerste streetfood, verfrissende drankjes en natuurlijk het nodige muzikale vermaak. Festival TREK is nog tot en met maandag (Tweede Pinksterdag) te bezoeken, gratis toegankelijk en geschikt voor jong en oud.

Lees meer...

030 Bunnik Cultuur Uitgaan -- HRFST Festival, dat vorig jaar binnen één weekend uitverkocht, is op 1 oktober 2022 terug op het prachtige Fort bij Vechten in Bunnik. De intrede van de herfst wordt gevierd met een combinatie van de mooiste locatie, de speciaal bieren en de beste dj’s.

Lees meer...

030 Utrecht Cultuur Uitgaan -- Seeing The Unseen is een uniek fotografieproject waarbij blinde, slechtziende en ziende jongeren samenwerken. De jongeren ontdekken gedurende het project hoe zij met fotografie hun eigen verhaal kunnen vertellen, onder leiding van Anja Ligtenberg.

Lees meer...

030 Haarzuilens Sport Lifestyle -- Op zaterdag 11 juni 2022 gaat de zesde editie van Kasteelloop De Halve van De Haar van start. Dit jaar kunnen kinderen verkleed als prins, prinses, ridder of jonkvrouw meedoen aan de jeugdlopen. Op de zomerse avond worden de halve marathon, 10 km en 5 km gelopen. De route neemt je mee langs groene lanen, middeleeuwse dorpen, ophaalbruggen, parken en kasteeltuinen. Het hardloopevenement is geschikt voor jong en oud.

Lees meer...

030 Utrecht Sport Lifestyle – Op maandag 16 mei 2022 lanceerde het Jeugdfonds Sport & Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Dansen, voetballen of kickboksen zijn leuk én gezond. Sport en cultuur zijn belangrijk voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling van kinderen en jongeren. Daarom betaalt het Jeugdfonds Sport & Cultuur de contributie of het lesgeld als ouders dat niet kunnen. Zodat alle kinderen mee kunnen doen.  

Lees meer...

030 Utrecht Sport Lifestyle – Op 19 augustus start de Vuelta, één van de grootste wielerevenementen ter wereld, in Nederland. Het peloton trekt ook door de provincie Utrecht. In aanloop naar dit evenement worden er gedurende 100 dagen talrijke sportieve, culturele en feestelijke evenementen en activiteiten georganiseerd. Donderdag 12 mei werd de aftrap van dit activiteitenprogramma gegeven, dat de regio Utrecht rood zal laten kleuren tot aan de wielerwedstrijd in augustus.

Lees meer...

Nieuwsoverzicht Utrecht

Geen feed gevonden

Trade Tracker

Merchandise NL Magazine

Studieboeken

StudieboekenStudieboeken