Cultuur & Uitgaan

Utrecht krijgt de primeur van een nieuw sushi festival

Geschreven door Super User
Categorie: Cultuur & Uitgaan Geschreven: dinsdag 07 maart 2017 20:33

Festival JOY bezoekt van 5 tot en met 7 mei het Lucasbolwerk

030 Utrecht Uitgaan - . Sushi Festival JOY is een nieuw Asian streetfood festival, waarin een centrale rol voor de Japanse keuken is weggelegd. Tientallen foodtrucks bieden niet alleen een grote verscheidenheid aan heerlijke sushi, maar ook een ruime keuze aan andere populaire en minder bekende streetfood zoals dim sum, sukiyaki, poké bowls, bao buns en ijsrolletjes.

Naast geurige gerechten en verrassende smaken zorgt Festival JOY ook voor vertier met een ‘Japanse’ twist; een karaoke hotel, verschillende sushiworkshops, een game room, ontspanningsmassages en een DJ die avond muzikaal afsluit. Festival Joy bezoekt van 5 tot en met 7 mei het Lucasbolwerk in Utrecht. Het festival is gratis toegankelijk en geschikt voor alle leeftijden.

Gedurende drie dagen tovert Sushi Festival JOY het Lucasbolwerk om tot een bruisend openluchtrestaurant met Asian touch. Bij het ruime aanbod kraakverse sushi kunnen bezoekers hun chopsticks kunsten vertonen. Daarnaast kan bij Festival JOY kennis gemaakt worden met de lekkerste yakitori, tempura, zeewier bites, Japanse poffertjes op kleurrijk gedecoreerde bordjes en in sissende stoommandjes. De smaakvolle streetfood kan worden afgewisseld met verfrissende biertjes, een mooi glas wijn of een exotisch drankje aan de cocktailbar. Alle zintuigen worden geprikkeld in het speelse decor met een bonte verzameling aan vrolijke lampionnen, flikkerende neonlampen en kleurrijke Japanse parapluutjes.

Festival JOY biedt meer dan alleen een nieuwe smaaksensatie of een herinnering aan je favoriete vakantie-snack, ook de activiteiten dragen bij aan een uitgelaten sfeer; boek een kamer in het karaoke hotel gemaakt van containers, daag vrienden in de gameroom uit voor een nostalgisch spel of leer tijdens een sushiworkshop de fijne kneepjes van het vak. Speciaal voor de mini’s is er een kinderprogramma opgesteld met kookworkshops, knutselactiviteiten, theater en spelletjes.

Festival JOY kenmerkt zich door de typische levendigheid en vrolijke activiteiten, geïnspireerd op Aziatische marktjes en drukke straten vol geurige stalletjes. Trakteer jezelf op een smakelijke ontdekkingsreis en waan je een weekend lang in New Tokio.

Sushi Festival JOY is gratis toegankelijk voor iedereen. Bij bestelling van het eerste drankje betaal je eenmalig € 2,50 voor jouw Festival JOY glas. Door deze bijdrage worden tienduizenden plastic bekers bespaard & draag je bij aan een schoon terrein.

Festival JOY, Lucasbolwerk 24, Utrecht  

Openingstijden                 

Vrijdag 5 mei:                   16:00 – 23:00 uur
Zaterdag 6 mei:                14:00 – 23:00 uur
Zondag 7 mei:                  14:00 – 22:00 uur

Na Utrecht is Festival JOY van 9 tot en met 11 juni nog te bezoeken in het Westbroekpark in Den Haag.  Zie voor meer informatie: www.festival-joy.nl